:::: MENU ::::
  • Dec 04 / 2013
  • Comments Off on bio

bio

ruben-gimeno-02-c-ricardo-rios

Ruben Gimeno ha estat el Director Titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès des del 2009 fins la temporada 15/16.

Així mateix, ha estat Director Artístic de la Joven Orquesta de la Sinfónica de Galicia durant sis anys, tasca que va simultanejar amb el càrrec de violinista de l’Orquesta Sinfónica de Galicia.

Com a Director convidat ha col.laborat amb bona part de les  orquestres espanyoles, com l’Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de  Tenerife, Orquesta de Euskadi, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquesta de Málaga, Orquesta de Valencia, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquesta Ciudad de Granada, Oviedo Filarmónica, Orquesta de la Comunidad de Madrid i Orquestra del Palau de les Arts, entre d’altres.

Fora de les nostres fronteres, ha dirigit la Norrkoping Symphony Orchestra, Gavle Symphony Orchestra, Orquestra de Cambra de Ginebra , Orquestra del MMCK (Japó), Orquestra de la Universitat de Maryland, SAMI Orchestra  (Suècia) i l’Orquesta Nacional de Colombia, i ha col.laborat amb solistes i agrupacions de la talla de l’Orfeón Donostiarra, Lang Lang, Midori, Steven Isserlis, Dimitri Sitkovetsky, Fazil Say, Gabriela Montero, Behzod Abduraimov, Violeta Urmana, Michel Camilo…

La seva activitat en el camp de la lírica l’ha dut a dirigir les  produccions del Teatro Campoamor de Oviedo de “Marina”, “La Gran Vía” i “Agua , zzucarillos y aguardiente”. Ha dirigit “Cádiz”, de Chueca, amb l’Orquesta Sinfónica de Galicia i “La del soto del parral” al Teatro de la Zarzuela. Així mateix, desenvolupa una intensa col.laboració dins del cicle “Òpera a Catalunya”, on dirigeix “Els contes  de Hoffmann”, “L’elisir d’amore”,  “Nabucco”,“La Bohème” i “Goyescas”. Ha debutat amb gran èxit al Gran Teatre del Liceu al capdavant de la seva orquestra en el marc dels cocnerts “Bicentenari Verdi”.

Els seus inicis en el món de la direcció van venir de la mà del professor  James Ross, i va obtenir el Màster en Direcció d’Orquesta a  la Universitat de Maryland. Posteriorment, va estudiar al Conservatori d’Estocolm amb el reputat mestre Jorma Panula i va rebre classe de mestres com Alan Gilbert, Essa Pekka Salonen, Jukka Pekka  Saraste i Leonard Slatkin, abans d’obtenir el Diploma Superior en Direcció d’Orquestra.

Ha enregistrat amb l’Orquesta Sinfónica de Euskadi per al segell Claves, dins de la seva sèrie de compositors bascos.